= ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ =
Η ηλεκτρονική μας σελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Διαθέτει πρωτόκολλο ασφαλείας SSL. Ισχύουν οι κανόνες προστασίας δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρακαλούμε ενημερωθείτε περισσότερο κάνοντας κλικ εδώ...
Για οποιοδήποτε θέμα μπορείτε να καλέσετε στο 6974762837.

Ειδικό πολυκρυσταλλικό κερί γυαλίσματος έργων τέχνης

  • Μοντέλο: RENAISSANCE WAX
  • Προέλευση: PICREATOR ENTERPRISES LTD Αγγ

*Η τιμή εξαρτάται και από άλλες επιλογές. Εμφανίζεται στην λίστα υποεπιλογών του προϊόντος, κάτω αριστερά

Παρακαλώ επιλέξτε (Μέσα σε παρενθέσεις ίσως να αναφέρεται και το ογκομετρικό βάρος αποστολής)Τεμάχια:

Με τον διορισμό από την αυτού μεγαλειότητα Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου ως βασικού προμηθευτή προϊόντων για αποκατάσταση και συντήρηση.

Δημιουργήθηκε αρχικά στα ερευνητικά εργαστήρια του Βρετανικού Μουσείου στις αρχές της δεκαετίας του 1950, σε απάντηση σε μια συζήτηση μεταξύ τεχνικών μουσείων σε ένα διεθνές συνέδριο για τη διατήρηση της καλής τέχνης.
Σε επιταχυνόμενες δοκιμές γήρανσης, ο βρετανός επιστήμονας του Μουσείου διαπίστωσε ότι όλα τα σημερινά κεριά του εμπορίου είναι βασισμένα στα συνηθισμένα φυσικά κεριά (κερί μέλισσας και καρνάουμπα) που περιείχαν οξέα, τα οποία με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα αρχικά φινιρίσματα στις ιστορικές συλλογές επίπλων. Τους τα απέρριψε όλα και διερεύνησε τα νέα λεγόμενα «απολιθωμένα» ή μικροκρυσταλλικά κεριά που εξευγενίστηκαν από αργό πετρέλαιο. Με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους ανάλογα με τη γεωγραφική προέλευσή τους, τα νέα «τεχνητά» κεριά θα μπορούσαν να αναμειχθούν με ακρίβεια για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες πολλών βιομηχανιών, από τα καλλυντικά και τα φαρμακευτικά μέχρι τη βαριά βιομηχανία. Έτσι, τα κεριά συνδυάζουν τις καλύτερες ποιότητες της φύσης με τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας.
Το μείγμα που προέκυψε από την έρευνα αυτή σχεδιάστηκε για μακροπρόθεσμη προστασία όλων των τάξεων εκθεμάτων μουσείων. Τέλος, οι τεχνίτες των μουσείων και άλλοι που ενδιαφέρονται για σημαντικές συλλογές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κερί που δεν θα προκαλούσε μελλοντικά προβλήματα συντήρησης ούτε θα αποσπόταν με το πέρασμα του χρόνου.
Η εμπορική παραγωγή και διανομή του τελικά πραγματοποιήθηκε το 1968 από την εταιρεία Picreator Enterprises Ltd με έδρα το Λονδίνο με την επωνυμία της Renaissance. Το προϊόν έγινε γρήγορα αποδεκτό στον διεθνή μουσειακό κόσμο και έγινε ένα παγκοσμίως σεβαστό τυποποιημένο υλικό συντήρησης - ίσως το πιο εξειδικευμένο λόγω των σχεδόν απεριόριστων χρήσεών του.

Έχει μια κρυσταλλική δομή πολύ λεπτότερη από τα απολύτως φυσικά κεριά, μια ιδιότητα που προσδίδει εξαιρετικά αποτελεσματική αντοχή στην υγρασία. Αμέτρητα αγάλματα και μνημεία στους δρόμους της πόλης προστατεύονται τώρα από το κερί της Αναγέννησης από τη διάβρωση των καιρικών συνθηκών. Όπλα και πανοπλίες, εξοπλισμός χάλυβα και κουζίνας από ορείχαλκο και χαλκό στα ιστορικά μουσεία, διατηρούνται φωτεινά και χωρίς διάβρωση.
Όταν εφαρμόζεται λεπτή στρλωση και τριφτεί για να γυαλίσει, το φιλμ κεριού είναι (και παραμένει) εντελώς διαφανές, χωρίς αποχρωματισμό ούτε του κεριού ούτε της υποκείμενης επιφάνειας. Είναι απαλλαγμένο από οξέα (ουδέτερο σε pH) και δεν θα βλάπτει ακόμη και ευαίσθητα υλικά. Για παράδειγμα, φωτογραφίες για έκθεση ή ιστορικής αξίας γυαλίζονται με αυτό για να προστατεύσουν την εικόνα από τη φυσική οξύτητα των χεριών ή των περιβαλλοντικών ρύπων. Το κερί δεν λεκιάζει ούτε σκουραίνει ακόμα και το λευκό χαρτί.
Σε έπιπλα ή ξυλόγλυπτα το κερί βελτιώνει απαλά τα σχήματα των κόκκων ή των νερών του ξύλου. Προστατεύει τα υπάρχοντα φινιρίσματα όπως το γαλλικό γυαλισμένο και μπορεί επίσης να εφαρμοστεί απευθείας σε λειασμένα, ημιτελικά σκληρά ξύλα χωρίς την ανάγκη στεγανοποίησης. Η βαφή είναι η τελευταία διαδικασία χειροποίητων επίπλων και στη δημιουργία ξύλινων, πέτρινων ή μεταλλικών γλυπτών. Αλλά είναι η πρώτη πτυχή που εκτιμάται με το χέρι και τα μάτια. Η σαφήνεια και η λάμψη του κεριού αυτού κάνει μια άμεση οπτική έκκληση.
Το μεταξωτό άγγιγμα της ωριμασμένης μεμβράνης κεριού δίνει πρόσθετη ευχαρίστηση, σε σύγκριση με την «σύρσιμο» των δακτύλων που αφήνει μονοπάτια στα μαλακά γυαλιστικά κεριά.
Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά χρησιμοποιείται, δεν υπάρχει απώλεια σαφήνειας, έτσι ώστε οι λεπτομέρειες της επιφάνειας να μην είναι ποτέ συγκεχυμένες. Η επαναλαμβανόμενη χρήση του κεριού βαθύνει τη στιλπνότητα, αντανακλώντας περισσότερο φως από τις επιφάνειες και καθιστώντας τα πιο ζωντανά.
Η εταιρία παραγωγής λαμβάνει εκατοντάδες έρευνες από όλο τον κόσμο με το ερώτημα εάν το κερί της είναι κατάλληλο για μια συγκεκριμένη επιφάνεια ή έργο. Σε κάθε περίπτωση η απάντηση είναι «ναι». Οι μοναδικές του ιδιότητες καθιστούν ιδανική την προστασία όλων των επιφανειών από περιβαλλοντικές επιθέσεις ή χειρισμούς. Ο κερί, για παράδειγμα, αντικαθιστά το λάδωμα όπλων και πανοπλιών σε μουσεία. Η μεμβράνη κεριού είναι σκληρή και ξηρή και καθόλου κολλώδης, όπως το πετρέλαιο, και προσελκύει ατμοσφαιρική οξύτητα. Τα εκθέματα είναι πιο άνετα στο χειρισμό.
Χρησιμοποιείται με τους ακόλουθους τρόπους: Προστατεύει τα μέταλλα όπως ασήμι, ορείχαλκο και χαλκό από αμαύρωση, σε συλλογές όλων των τύπων μετάλλων (παλιά νομίσματα, κλειδαριές και κλειδιά, όπλα και πανοπλίες τόσο πρωτότυπα όσο και αντίγραφα) Τις ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες των παλαιών αυτοκινήτων και των μουσικών οργάνων, σε χάλκινα γλυπτά μέσα στο σπίτι και σε εξωτερικούς χώρους που είναι εκτεθειμένα στον καιρό, πάνω σε πάγκους από μάρμαρο και γρανίτη για την αποφυγή λεκέδων και σε λεία δερμάτινα αντικείμενα. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εφαρμογές που έχει χρησιμοποιηθεί το κερί.

Σημαντικές πληροφορίες


Οι αναγραφόμενες τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

Δεν χρειάζεστε πιστωτική κάρτα για να παραγγείλετε.
Όλα τα προϊόντα που εμφανίζονται είναι άμεσα διαθέσιμα.
Έδρα: Θεσσαλονίκη
Αποστέλλουμε και με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα.

Ελάχιστα έξοδα αποστολής:
(Αντικαταβολή)
*για παραγγελίες
μέχρι 2 κιλά

Δωρεάν έξοδα αποστολής
για παραγγελίες
150€ και άνω
εφόσον δεν υπερβαίνουν τα 8 κιλά σε βάρος αποστολής
σε όλη την Ελλάδα.

Δεν καταλαβαίνετε κάτι;
Δείτε: Βοήθεια

Σημείο πώλησης Stanley Premium Club στην Θεσσαλονίκη

Εξουσιοδοτημένο μέλος του Kraft business club στην Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Πολλές ιστορίες, μια καρδιά!
Thessaloniki
Many stories, one heart

Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook
Copyright © 2022 www.johnart.gr. Powered by www.gowebshop.gr